Oi ihana aurinko!

Tänään nukuin liki yhteentoista aamulla. Lapset heräsivät jo joskus kahdeksan jälkeen, mutta meillä on diili, että viikonloppuisin äiti saa nukkua niin pitkään kuin huvittaa. Lapsilla oli lupa pelata omilla tableleillaan ja telkustakin tuli jokin joku lasten leffa. Aamupalaksi lapset söivät jääkaapista jugurttia, eivät siis nähneet nälkää vaikka mamma olikin vielä unten mailla.

Kun heräsin, niin lapset lähtivät kavereiden kanssa ulos ja minä jäin miettimään, että mikähän olisi meiniki tänään. Väsytti vaikka olin nukkunut liki 12 tuntia putkeen ja olo oli muutenkin ankea. Työasiat ja omat raha-asiat huolettivat ja se veti mielen aika ankeaksi. Aurinko paistoi ihanasti ulkona, mutta minä istuin sohvalla ja tuijotin kattoon. Ei jaksa, ei huvita, ei viitsi. Ne olivat päällimmäiset ajatukset tällä kertaa mielessä. Lapset kävivät välillä sisällä kavereidensa kanssa. Minulla oli pinna tiukassa, tiuskin ja komentelin lapsia ihan pienestäkin. Tässä mielentilassa ei vaan jaksa mitään ylimääräistä huutamista, kiljuntaa, tappelua tai itkua. Ei vaan jaksa, ei vaikka  miten yrittäisi. Lasten kaverit varmaan ajattelivat, että ihme nipottaja tuo äiti on, mutta en voi itselleni mitään. Tuntui, että pää halkeaa kaikesta siitä huudon ja metelin määrästä.


Lopulta sain itseni kammettua sohvalta ylös, lähdimme lasten kanssa lenkille lähimetsään, minä kävellen ja lapset pyörillä. Kävely tuolla metsän rauhassa on yksi niistä muutamista asioista, joista oikeasti nautin tällä hetkellä. Vaikka lapset metelöivät ja kiukuttelevat, siellä metsän rauhassa tunnen edes osittain olevani normaali ja huolet eivät tunnu niin pahoilta. 

Onneksi tulee kesä, lapset viihtyvät ulkona kavereiden kanssa ja saan olla yksin, kaikessa rauhassa. Kesäisin teen usein ruoat grillissä ja ruokailu tapahtuu kertakäyttöastioista. Helppoa ruoanlaittoa, kaikki ainekset valmistuvat grillissä ja pöydän siivoaminen on iisi juttu, lautaset roskiin ja se on siinä!

Nyt on sauna päällä, kohta lähden etsimään lapsia ja sitten vaihdetaan päivän kuulumiset saunan lauteilla. Saunan jälkeen vilvoitteluhetki omalla terassilla ja sitten nukkumaan. Taas on yksi päivä loppusuoralla, enpä tiedä onko minulla yhtään parempi tai terveempi olo kuin eilen, mutta usko parempaan huomiseen elää yhä.

Kommentit