Päätös on tehty!



Nyt olen ylpeä itsestäni! Vaikka päätösten tekeminen tässä tilassa on vaikeaa, sain sen tärkeän päätöksen kuitenkin tehtyä. Ja väittäisin, että sitä päätöstä ei ole tehty hetken huumassa vaan tarkan miettimisen jälkeen. Päätin, että haen yritykseni yrityssaneeraukseen, jos se vain on mahdollista. Oikeastaan minulla on kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa kuinka edetä yrityksen suhteen:

1. Yrityksen myynti. Mutta kuka ostaa talousvaikeuksissa kamppailevan yrityksen? Niinpä niin, ei kukaan, varsinkaan jos päässä liikkuu yksikin aivosolu :) Tai tietysti voi ostaa ihan pilkkahintaan, mutta se taas ei ole minun kannaltani järkevä ratkaisu.

2. Yrityssaneeraus. Tähän siis päädyin. Jos yritys pääsee saneeraukseen, yrityksen velat uudelleenjärjestellään ja toimintaa voidaan jatkaa. Toki saneeraus tarkoittaa, että yrityksen toimitaa tulee kehittää niin, että siitä saadaan kannattava. Eli nyt vaan ideariihi pystyyn ja kehittelemään sellainen konsepti, joka poikkeaa riittävästi kaupungin muiden ravintoloiden tarjonnasta ja on riittävän kustannustehokas ja kannattava. Kyllähän minulla jo joitakin ideoita sen suhteen on, mutta mikään niistä ei tunnu napakympiltä, ideointi siis jatkuu.

3. Konkurssi. Jos mitään ei tehdä, niin sehän tässä on edessä, ennemmin tai myöhemmin. Mutta vielä haluan taistella yritykseni puolesta, katsotaan vielä viimeinenkin kortti ennen kuin luovutetaan. Mutta nyt tiedän, että konkurssikaan ei ole maailmanloppu, sen olen tässä päätöksenteon yhteydessä onneksi tajunnut. Elämä jatkuu, tavalla tai toisella.

Laitoin eilen viestiä asianhoitajalleni ja hän oli heti yhteydessä sopivaan kolleegaansa, eli saneerauksen suhteen pyörät on laitettu pyörimään. Vielä en siis tiedä, onko yrityssaneeraus mahdollinen, mutta peukut ja varpaat ovat pystyssä, että prosessia voidaan lähteä viemään eteenpäin.

Olin aivan oikeassa sen suhteen, että paranemiseni ei etene ennen kuin saan yritykseni tulevaisuutta koskevan päätöksen tehtyä. Nyt oloni on tavattoman helpottunut ja olosuhteisiin nähden hyvä. Eilen ja tänään on jo ollut pieniä hetkiä, jolloin en ole ajattelut tai stressanut yritykseni asioita. Tämä taisi olla käännekohta parempaan, onneksi!

Eilen jopa jaksoin hetkisen miettiä ruokalistalle muutamia uudistuksia ja lisäyksiä kesän ajaksi. Kesän ruokalista on jo otettu käyttöön, mutta kehittelin muutaman uuden annoksen nykyisten rinnalle, jotka varmasti maistuvat asiakkaille. Laitan heti tänään niistä viestiä henkilökunnalle, näitä olisi hyvä testata ennen kesän kiireiden alkamista.

Mutta nyt aion levätä ja nauttia viikonlopusta 😎 Lapset lähtivät isänsä luokse, joten minulla on täysin vapaa viikonloppu pitkästä aikaa. Aion levätä, nauttia auringosta (jos se nyt sattuu paistamaan), lenkkeillä ja syödä hyvin. Ehkäpä myös näen treffikumppanini taas viikonloppuna 😉

Positiivinen asia, päivä 8: Tärkeä päätös on tehty, hyvä minä!

Kommentit