Vihdoinkin kesä!



Viikonlopun aikana en ehtinytkään päivitellä blogia, oli niin paljon kaikenlaista puuhaa.

Perjantaina aamulla olin taas superväsynyt, mutta sinnittelin enkä mennyt nukkumaan kun sain lapset toimitettua tahoilleen. Sen verran kuitenkin olin uuvuksissa, että aamupäivä meni sohvan nurkassa, en yksinkertaisesti jaksanut lähteä mihinkään.

Iltapäivällä oli hammaslääkäri. Juurihoidetusta hampaasta lohkesi muutama päivä sitten iso pala ja sain ajan päivystykseen. Monet kritisoivat kunnallista hammashoitoa, mutta meidän perhe on aina saanut päivystysajan kun sellaista on tarvittu. Onneksi menin nytkin lääkäriin, jos juurihoidetun hampaan kanava on auki kaksi viikoa, joudutaan tekemään uusi juurihoito. Nyt selvittiin onneksi pelkällä paikkauksella. Hammaslääkäri kyseli normaalit taustatiedot, allergiat jne. Sitten tuli kysymys: onko muita sairauksia vai oletko perusterve? Sanoin olevani ihan terve, en tiennyt onko masennus sellainen sairaus joka täytyy mainita. Tämä sairaus on vielä niin uusi asia, että en tiedä missä yhteydessä se kuuluu kertoa ja missä ei.

Hammaslääkärikäynnin yhteydessä totesin, että ulkonahan on suorastaan helle. Harmitti, että olin löhöillyt aamupäivän sisällä, tänään olisi ollut täydellinen päivä kävellä metsässä ja nauttia auringosta ja lämmöstä. Hammaslääkäristä päästyäni haettiin poika hoidosta ja suunnattiin ruokakauppaan. Lapset järjestivät sellaisen kiukuttelusession kaupassa, että päätin viedä lapset kotiin ja hoitaa loput ostokset yksin. Nykyisin en kestä yhtään lasten kiukuttelua, kaikki huutaminen ja narina saavat minut todella pahantuuliseksi.

Illalla vielä vähän grillattiin ja käytiin saunassa. Tähän päivään ei siis mahtunut kovinkaan montaa tapahtumaa tai hoidettavaa asiaa. Kaikkiaan perjantai oli  pariin edelliseen päivään verrattuna hyvä, mutta parempikin olisi voinut olla.

Lauantai menikin sitten kokonaan tytön koristurnauksessa. Herätys oli aamuvarhaisella ja lähdön kanssa tuli taas kiire, mutta oltiin kuitenkin ajoissa turnauspaikalla. Oli mukava seurata tytön pelejä, neiti on kehittynyt todella paljon kevään aikana ja voitetut pelit kohottivat tytön itsetuntoa. Olin todella ylpeä siitä, miten hienosti tyttö jaksoi pelata kaikki pelit täysillä, vaikka päivä oli pitkä ja varmasti iltapäivällä jo väsytti kovasti. Ainakin äiti oli aivan puhki pitkän päivän jälkeen, vaikka ei tarvinnut muuta kuin istua katsomossa :) Illalla saunan jälkeen ei paljon tarvinnut unta odotella, kaikki nukahtivat alta aikayksikön, sen verran pitkä päivä oli takana. Päivän aikana oli niin paljon tapahtumia, että en ehtinyt miettimään työasioita ollenkaan. Eli siis hyvä päivä!

Sunnuntaina nukuttiin kaikki pitkään, lauantain koristurnaus väsytti meitä kaikkia. Ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä houkutteli minut haravoimaan pihaa kesäkuntoon ja lapset viihtyivät kavereidensa kanssa ulkona. Haravointi on kyllä ihan mukavaa hommaa, tosin siinä puuhastellessa ajatukset vaelsivat useasti työasioihin, mutta tällä kertaa se ei ahdistanut ihan niin paljon kuin aikaisemmin. Tajuan nyt, että minun on pian pakko tehdä ratkaisuja yrityksen jatkon suhteen, muuten en pysty keskittymään paranemiseen ja toipumiseen.  Vielä ei ajatukset sen suhteen ole selkeitä, mutta uskon että se päätös sieltä kirkastuu pikku hiljaa.

Iltapäivällä pesin vielä auton sekä sisältä että ulkoa. Sekin asia on ollut to do -listalla jo pidemmän aikaa, nyt on hyvä mieli, kun se lopultakin tuli hoidettua kuntoon. Illalla istuin omalla terassilla ja katselin siitä avautuvaa näkymää. Suomen luonto yllättää minut joka kevät, hetkessä puut ovat lehdessä, ruoho muuttuu vihreäksi ja linnut täyttävät ilman iloisella viserryksellään. Oma terassi on tällä hetkellä minun "happy place", siellä voin istua pitkän aikaa tekemättä mitään ja vain katsella sinistä taivasta ja tuulessa huojuvia puiden latvoja. Tällöin olen jopa melkein onnellinen.

Positiivinen asia, päivä 3: aurinko paistaa ja on vihdoin lämmintä 😎 
Positiivinen asia, päivä 4: Tyttö sai tsempparipalkinnon koristurnauksessa, proud mama!
Positiivinen asia, päivä 5: sain koko pihan haravoitua ja auton pestyä sekä sisältä että ulkoa. Autoa ei oltu pesty lähes koko talvena, joten tarpeeseen tuli.

Kommentit