Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa



Tällä viikolla oli taas lääkäriaika, sairaslomaa jatkettiin vielä tämän kuun loppuun saakka. Sain myös uuden reseptin lääkkeisiin, jotka vahvistavat kongitiivisia ominaisuuksia, tavoitteena on jaksamisen ja toimeen tarttumisen lisääminen. Sain myös uudenlaisia nukahtamislääkkeitä, koska nykyinen kombo ei tunnu enää auttavan, iltaisin unen saaminen on taas vaikeaa. En tosin ole vielä ehtinyt hakemaan noita uusia lääkkeitä, joten niiden tehosta ei vielä ole mitään tietoa.

Tiistaina oli suuri päivä, käytin lähes koko päivän yrityksen tilanteen ja tulevaisuuden miettimiseen. Pohdin ja puntaroin asioita realistisesti eri näkökulmista ja iltaa kohden päätös kirkastui mielessäni. Over and out, haen yritykseni konkurssiin juhannuksen jälkeen. Päätös tuntui hyvältä ja helpottavalta.

Kävin myös tapaamassa asianhoitajaani ja me juttelimme pitkään tekemästäni päätöksestä ja siitä mitä konkurssissa käytännössä tapahtuu. Olen todella onnellinen, että olen löytänyt noin ihanan ihmisen, joka neuvoo minua ja on täydestä sydämestään minun tukenani. Juttelimme myös siitä, mitä ryhdyn tämän jälkeen tekemään. Minulla on jo kaikenlaisia ideoita, mutta nyt on vain mietittävä, mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi ja saavat minut innostumaan päivästä toiseen. En halua tehdä hätiköityjä päätöksiä, koska kysymyksessä on minun tulevaisuuteni, loppuelämäni. Nautin kaikessa rauhassa tästä kesästä ja vietän lomaa lasten kanssa ilman mitään aikatauluja. Uskon, että päätös tulevasta kirkastuu jossain vaiheessa melkein kuin itsestään, kun pyörittelen vaihtoehtoja mielessäni ilman mitään kiirettä ja dead lineä.

Kaiken tämän keskellä en ole menettänyt uskoani tulevaan. Uskon edelleen, että kaikella on tarkoituksensa ja kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa.

”Kun yksi onnellisuuden ovi sulkeutuu, toinen aukeaa; mutta usein katsomme niin pitkään sulkeutunutta ovea, että emme näe sitä joka on auennut meille.”
-Helen Keller-
Mitä oven sulkeminen oikeastaan tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että osaa päästää irti asioista, jotka eivät tee sinua onnelliseksi. Elämä velvoittaa meidät koko ajan tekemään päätöksiä voidaksemme olla onnellisia. Mutta jos et uskalla paiskata ovea kiinni niiden asioiden edessä, jotka satuttavat sinua ja vetävät sinua alas, ainoa asia josta päästä irti, on onnellisuutesi. Onnellisuudella ei ole hintaa, mutta sillä on sääntöjä, joista yksi niistä on uskallus olla rohkea.

Tehtyäni päätöksen olen voinut todella hyvin, suurin ahdistus on kadonnut ja  välillä tunnen jopa olevani iloinen ja normaali. Luulenpa, että sinä päivänä kun jätän konkurssihakemuksen käräjäoikeuteen, taakka tippuu harteilta ja uskallan taas hengittää kunnolla.

Kommentit