Nyt on hyvä fiilis - talo on myyty!


Blogissa on ollut vähän hiljaiseloa, koska olemme lasten kanssa viettäneet ihan tavallista kesälomaa kotona. Ollaan käyty uimassa, metsässä kävelyllä jne. ja lapset ovat viettäneet aikaa kavereidensa kanssa. Normaalia perhearkea siis.

Konkurssin käsittely etenee pesänhoitajan toimesta, vain muutaman kerran olen saanut selvityspyyntöjä pesänhoitajalta, muuten homma ilmeisesti etenee ihan mukavasti.

Viime viikonloppuna se sitten lopultakin tapahtui, talo saatiin myytyä! Nyt on todella hyvä fiilis, helpottunut ja onnellinen 😊 Se tunne, kun allekirjoitin tarjouksen hyväksymislomakkeen, oli aivan uskomaton. Onnellinen ja samalla epäuskoinen ja suuren suuri taakka katosi saman tien hartioilta.

Nyt alkaa sitten uuden asunnon metsästäminen, kaksi kuukautta on aikaa löytää uusi koti tai joudumme muuttamaan sillan alle :) Koska aion maksaa ihan kaikki lainat pois eikä ajatuksissa ole ostaa uutta asuntoa, katsastan nyt tarjontaa kaupungin asumisoikeusasuntojen ja vuokra-asuntojen osalta. Vuokra-asuntoja ei ole täällä juurikaan ole nyt vapaana, varsinkin kun hakusessa on kolme tai neljä huonetta sisältävä asunto. Asumisoikeusasuntoja täällä on joitakin vapaana ja muutama jopa samalla alueella, jossa nyt asumme, jolloin lasten koulut ja eskarit eivät vaihtuisi muuton jälkeen. Lisäksi asumisoikeusasunnon kustannukset ovat hyvinkin kohtuulliset verrattuna saman kokoisiin vuokra-asuntoihin. Aso-neliön vastike on vähän reilu 800 euroa kuukaudessa, sillä hinnalla ei täältä saa yhtään saman  kokoista vuokra-asuntoa. Toki asumisoikeusasunnosta joutuu maksamaan sen asumisoikeusmaksun, mutta senhän saa sitten pois, kun muuttaa asunnosta pois. Lisäksi aso-asunnosta pääsee halutessaan eroon kolmen kuukauden irtisanomisajalla, ei siis enää stressiä asunnon myynnistä.

Nyt on siis kiireen vilkkaa etsittävä meille uusi koti. Kesän aikana olen kypsytellyt mielessäni tulevaisuuden suunnitelmia ja luulen, että aloitan opiskelut. Tarkoituksena olisi opiskella web designerin tutkinto sekä mahdollisesti myös digitaalista markkinointia. Nyt täytyy siis aloittaa myös koulutusmahdollisuuksien kartoitus, jotta homma saadaan eteenpäin. Mielelläni juttelisin näistä tulevaisuuden suunnitelmista myös Te-palveluiden kanssa, olen odottanut sieltä yhteydenottoa, mutta ilmeisesti täytyy itse olla aktiivinen ja sopia tapaaminen paikalliseen te-toimistoon.

Sappirakon leikkaus on edessä syyskuun lopussa, siihen asti joudun katsomaan aika tarkasti, mitä suuhuni laitan. Sappirakko pysyy aisoissa, kun muistaa syödä terveellisesti vähärasvaista ruokaa. Asunnon myynnin kunniaksi olisi ollut hienoa juoda vaikka lasillinen samppanjaa, mutta en uskaltanut ottaa riskiä vatsakipujen pelossa. Kippistelen samppanjat sitten lokakuussa, kun muutto on ohi ja sappirakko on poistettu.

Kommentit