Viimeinen lomaviikko menossa


Lapsilla on siis viimeinen lomaviikko menossa, täällä koulut ja eskarit alkavat ensi viikon tiistaina 15.8. Ilma on ollut ihanan kesäinen koko viikon ja lapset ovat viihtyneet ulkona kavereidensa kanssa, täällä kotona on päivällä käyty lähinnä syömässä. Minä olen saanut olla ihan yksin kotosalla puuhastellen omia juttujani.

Puhaltimet ja kosteudenpoistaja ovat hyrränneet pesuhuoneessa viime viikosta lähtien. Harmittavasti kosteudenpoistaja ei suostunut toimimaan koko viikonlopun aikana, syyksi paljastui tilan liiallinen kuumuus. Puhallin oli koko viikonlopun kuumapuhalluksella ja kosteudenpoistaja ei oikein tykännyt siitä. Nyt puhallin puhaltaa kylmää ilmaa, ilman kierron maksimoimiseksi pesuhuoneen ovi terassille on auki kaiket päivät ja kosteudenpoistajakin toimii taas normaalisti. Hurja määrä vettä päivittäin kertyy laitteeseen, en olisi uskonut, että sellainen määrä vettä muhii meidän pesuhuoneemme laattojen välissä. Nyt vain toivotaan, että tila ehtii kuivua riittävästi ensi maanantaihin mennessä. Maanantaiaamuna on uusintamittaus ja mikäli kaikki on kunnossa, iltapäivällä allekirjoitetaan kauppakirjat. Mikäli mittauksen tulokset eivät edelleenkään ole kunnossa, kaupat siirtyvät taas eteenpäin. Minulla on kaikki sormet ja varpaat ristissä, että maanantaina saadaan puhtaat paperit kosteuden suhteen ja homma etenemään.

Kävin tänään katsomassa paria asumisoikeusasuntoa tässä lähistöllä. Asunnot olivat ihan kivoja, niissä on omat huoneet lapsille ja ihan toimiva pohjaratkaisu kahdessa kerroksessa. Laitoin asumisoikeushakemuksen samantien vetämään, asunnot ovat jo vapaita, joten niihin pääsee muuttamaan heti kun asumisoikeushakemus on käsitelty ja kaupunki on hyväksynyt asian. Seuraavaksi on siis ryhdyttävä kasaamaan hakemukseen tarvittavia liitteitä, jotta asia saadaan mahdollisimman pian hoidettua kuntoon. Tavoite olisi päästä muuttamaan syyskuun puolivälin paikkeilla, jotta talo olisi tyhjä hyvissä ajoin ennen syyskuun loppua, jolloin minulla on se leikkausaika.

Pikkuhiljaa olisi jo varmaan ruvettava pakkaamaankin, ettei taas kerran tulisi muuton lähestyessä kiire ja paniikki. Tavaroiden läpikäymiseen on varattava aikaa, jolloin voi oikeasti miettiä, mitä tarvitsee ja laittaa ylimääräiset tavarat myyntiin kirpparille. Edessä on muutto omakotitalosta rivitaloon, joten käytettävissä olevat säilytystilat tulevat vähenemään aika radikaalisti nykyisestä. Tarkoitus on päästä eroon kaikesta ylimääräisestä ja säilyttää vain todella tarpeelliset ja käytössä olevat tavarat. Meidän kaapeista löytyy paljon sellaisia tavaroita, joita ei ole käytetty kertaakaan sen kolmen vuoden aikana, kun olemme tässä asuneet. Tuskin niitä siis tarvitaan jatkossakaan. Uskon, että kaapeista löytyy sellaista tavaraa, jota en ole edes muistanut omistavani. Tavoitteena on karsia kaikki ylimääräinen tavara pois ja pyrkiä edes jossain määrin minimalismiin.

Oman vaatekaapin kävin jo läpi, ensimmäisellä karsintakierroksella ylimääräisiä vaatteita löytyi 4 suurta ikea-kassillista. Toinen karsintakierros tehdään vielä pakkaamisen yhteydessä. Olen aivan vakuuttunut, että silloin löytyy vielä lisää poisheitettäviä vaatteita. Nyt mietinkin, että vienkö ylimääräiset vaatteet UFF:n laatikkoon vai yritänkö myydä niitä kirpputorilla. Työtön kyllä tarvitsisi kaikki ylimääräiset eurot, jotka vaatteiden myynnistä saisi, mutta se työmäärä tavaroiden myymiseksi on lamaannuttava. Tavaroiden hinnoittelu, vienti kirpputorille, pöydän siistinä pitäminen lähes päivittäin, myymättömien tavaroiden pois hakeminen ja niistä eroon pääseminen. Ja kaikki tämä muutaman kymmenen euron tähden, huh!

Vaikein karsintakierros tulee varmaankin olemaan lasten lelut ja tarvikkeet. Viime viikonloppuna lapset aloittivat tavaroiden läpikäynnin, en ollut lainkaan yllättynyt, että pois annettavien tavaroiden pinoon ei kertynyt kuin pari hassua lelua, niistäkin suurin osa rikkinäisiä 😀 Minun on varmaankin pakko suorittaa karsinta silloin, kun lapset eivät ole kotona, koska muuten siitä ei yksinkertaisesti tule mitään. Kaikki lelut ovat lasten mielestä aivan välttämättömiä ja tarpeellisia, vaikka niillä ei olisikaan leikitty viimeisen vuoden aikana kertaakaan 😏

Kommentit