Kesäloma - aivot narikassa :)


Torstaina luovutin ravintolan avaimet pois, nyt ei tarvitse enää mennä sinne lainkaan. Torstaina tuli realisointipalvelu hakemaan ravintolan irtaimiston, pesänhoitaja on siis päättänyt myydä irtaimiston eikä etsi paikalle jatkajaa. Minulle on periaatteessa ihan sama, miten homma hoidetaan, mutta tulipa vain mieleen, että liiketoiminnan myynnillä olisi mahdollisesti saatu parempi hinta irtaimistosta kuin yksittäisten tavaroiden myynnillä. Pelkään, että tällä tavalla pesänhoitajan ja realisointipalvelun kulut syövät kaikki varat konkurssipesästä, eikä velkojille jää jäljelle mitään. Tylsä homma, jos asia todella on niin.

Pesänhoitaja kyllä lypsää konkurssipesästä irti niin paljon kuin mahdollista. Lakiasiaintoimisto oli pyytänyt kirjanpitäjältäni tarjousta loppupalkkojen laskemisesta, kirjanpidosta, veroilmoituksesta ym. tehtävistä. Kirjanpitäjä oli antanut ihan hinnastonsa mukaisen tarjouksen, mutta pesänhoitaja oli haetuttanut kaikki materiaalit pois. Seuraavana päivänä kyseisen lakiasiaintoimiston lakimiesharjoittelija oli yhteydessä palkkoihin liittyvissä asioissa. Siellä se lakimiesharjoittelija siis laski työntekijöiden loppupalkkoja, varmaan se raukka joutuu tekemään kirjanpidonkin ajantasalle. Ja pesänhoitaja laskuttaa konkurssipesää jokaisesta minuutista ja arvatenkin siihen kirjanpidon tekemiseen menee ainakin tuplasti enemmän aikaa mitä kirjanpitäjältä olisi siihen mennyt...

Mutta olen päättänyt, etten stressaa itseäni sillä asialla, minulla kun ei ole asioihin enää mitään sananvaltaa. Parempi siis unohtaa koko asia ja keskittyä lomailuun. Olemme lasten kanssa ottaneet ihan rennosti, lapset viettävät naapureiden lasten kanssa leikkien ja minä lueskelen kirjoja, istuskelen ulkona kuuntelemassa musiikkia ja lenkkeilen. Jokaisella päivällä on vain yksi tavoite, käydä lenkillä läheisessä metsässä ja toistaiseksi se on toteutunutkin paria poikkeusta lukuunottamatta. Asumme noin 6 kilometrin päässä kaupungin keskustasta lapsiperheiden suosimassa lähiössä ja ihan kotimme lähellä on metsässä kulkeva lenkkipolku, jossa käyn kävelemässä ja juoksemassa päivittäin. Alueella on siis ihan huomattavan paljon asutusta, mutta pari päivää sitten törmäsin lenkkipolulla hirveen. Yhtäkkiä metsästä tulla tupsahti hirvi ja loikki lenkkipolun poikki takaisin metsään niin että rytinä vain kuului. Olihan se melkoisen kuumottava hetki, kun sellainen hevosta suurempi otus yhtäkkiä ilmestyy kuin tyhjästä eteen.

Laitoin tällä viikolla viestiä kiinteistövälittäjälleni talon myynnin tilanteesta. Talo on nyt siis ollut myynnissä yli 7 kk ja yhtään tarjousta ei ole sinä aikana tullut. Hintaa on laskettu kohtalaisen paljon useampaan otteeseen, mutta edelleenkään ei vain myyntiä saada aikaiseksi. Kirjoitin ihan asiallisen palautteen, etten ole oikein tyytyväinen siihen, miten myynti on edistynyt ja kerroin rehellisesti, että kun toimeksianto vajaan kuukauden kuluttua päättyy, en tule sitä uusimaan. 

Annoin välittäjälle kolme eri vaihtoehtoa, miten asian kanssa nyt edetään.
  1. Välittäjä tekee kaikkensa asunnon myynnin eteen tämän vajaan kuukauden ajan.
  2. Mikäli välittäjä ei ole enää innostunut myymään taloa, se otetaan pois yleisestä myynnistä ja odotellaan, että toimeksianto päättyy ja voin vaihtaa välittäjää. 
  3. Irtisanotaan sopimus päättymään aikaisemmin yhteisestä sopimuksesta, jolloin olen valmis vaihtamaan välittäjää jo nyt.
Aika pikaisesti välittäjä soitteli minulle ja kertoi, että kyllä hän haluaa tämän talon vielä myydä. Olivat kolleegoiden kanssa pitäneet asiasta palaveria toimistolla ja  kehitelleet kaikenlaisia myynninedistämistoimenpiteitä talon myynnin suhteen. Hyvä niin, ne toimenpiteet olisi pitänyt suunnitella jo ajat sitten, mutta näköjään se vaati minun palautteen toteutuakseen. Olen toki antanut aikaisemminkin asiasta palautetta suullisesti välittäjälle, mutta ilmeisesti kirjallinen palaute toimi huomattavasti paremmin :) Tänään onkin jo yksityisnäyttö, nyt sormet ja varpaat ristiin, että tämä kerta tuottaisi tulosta ja saisin tarjouksen!

Tänään kävimme lasten kanssa meren rannalla jätskillä, koska on niin ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä. Mikäpä olisi parempi tapa viettää kesäpäivää kuin istua auringonpaisteessa ja ihailla sinistä merta ja merellä kulkevia veneitä 😎

Kommentit