Miksei edes joku asia voisi mennä kerralla putkeen?


Onko ihan liikaa vaadittu, että edes yksi asia menisi kerralla putkeen? Talo on siis myyty, ostotarjouksen ehtona oli talon kosteiden tilojen kosteusmittaukset. Eilen oli sitten mittausten vuoro ja olin täysi luottavainen, että kaikki on kunnossa ja asia on vain muodollisuus, joka on hoidettava. Onhan talo vasta kolme vuotta vanha, miten siellä nyt mitään kosteutta olisi. No, eipä sitten ollutkaan kaikki ihan kunnossa. Saunan pesuhuoneen seinistä löytyi kosteutta. Ja ostajat hätääntyivät tietysti tästä melkoisen paljon.

Onneksi talon rakennuttajat ovat paikallisia ja sain heidät tutkimaan tilannetta jo tänään. Kosketusmittaaja arveli, että kosteus on päässyt laattojen alle, koska saumoihin asennetut silikonit ovat hyvin naftit. Nyt on saumojen silikonit poistettu ja puhaltimet ja kosteudenpoistajat pörräävät pesuhuoneessa kunnes nähdään, että kosteus poistuu laattojen alta, jonka jälkeen asennetaan uudet silikonit. Lisäksi talon ilmanvaihto oli jostain syystä jäänyt pienimmälle teholle, joten kosteus ei ole päässyt kunnolla poistumaan pesuhuoneesta saunomisen ja suihkun jälkeen. Luulen, että jonkin reissun jälkeen ilmastointi on jäänyt pienimmälle teholle, eli en ole muistanut nostaa tehoja takaisin normaalille käyttötasolle. Prkl.

Nyt kiinteistövälittäjä ja rakennuttaja kumpikin rauhoittelevat ostajia, jotta he eivät vaan peru kauppoja. Ostajina on nuori pariskunta ja he ovat tietysti tilanteesta vähän paniikissa.  Toivotaan siis, että välittäjä ja rakennuttaja saavat heidät rauhoiteltua ja vakuutettua, että tilanne saadaan korjattua tila kuivattamalla ja silikonit vaihtamalla. Tilanne on onneksi siinä mielessä hyvä, että rakennuttaja on paikallinen yritys, joka saadaan hoitamaan tilanne huomattavasti nopeammin kuin jokin suuri rakennusliike. Lisäksi talo on vasta 3 vuotta vanha, joten rakennuttajan vastuu on vielä voimassa pitkän aikaa ja nyt rakennuttajat tulevat tutuiksi myös ostajille, joten he tietävät, että voivat jatkossakin olla yhteydessä heihin, jos ongelmia tulee. Sormet ja varpaat siis pystyyn, että pesuhuone saadaan pian kuntoon ja kaupat hoidettua ajallaan.

Illalla oli taas pakko ottaa unilääkettä. Juuri kun olin päässyt eroon lähes kaikesta stressistä ja ahdistuksesta, piti tietysti tulla taas tällainen vastoinkäyminen. Lääkkeiden avulla nukahdin hyvin, mutta heräilin kyllä pitkin yötä ja aamulla heräsin huomattavasti normaalia aikaisemmin. Ehkä sitten voin taas nukkua kunnolla, kun tämä kosteusasia on hoidettu kunnialla maaliin.

Lapsilla on menossa viimeiset lomaviikot. Ilmeisesti loma on ollut riittävän pitkä, kun tyttö kyselee usein, että koska se koulu oikein alkaa :) Omalta osalta kesä on mennyt vähän niin ja näin, kun koko kesän on ollut stressiä konkurssista ja omasta jaksamisesta ja terveydestä. Odotan innolla, että  talon myynti saadaan hoidettua loppuun ja päästään muuttamaan uuteen kotiin. Ehkä sitten elämä taas asettuu raiteilleen ja pystyn nauttimaan elämästä täysillä.

Kommentit